Importer
Importera ett specifikt lags spelare till systemet via Excel-fil
Importera ett specifikt lags spelare till systemet via Excel-fil

Om du som turneringsadministratör önskar importera spelare via en Excel-fil till ett specifikt lag är det möjligt från programmet.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om spelarimport:

Det finns tre sätt att lägga in spelare i Cup Manager:

Denna instruktion handlar om det sistnämnda alternativet, dvs du som administratör önskar lägga in spelare till ETT lag via en Excel-lista som du har. Det är i dagsläget inte möjligt att importera spelare som kontaktperson eller lagledare via sitt lagkonto

Tänk på att du måste spara Excelbladet i det äldre formatet Excel 97-2003-arbetsbok (xlx). Instruktioner för hur du gör det finns längre ner.

Förbered Excelbladet

Du kan använda vilket kalkylblad som helst, så länge det bara finns en rad per domare. Du behöver inte ta bort överflödiga kolumner från bladet, du kan enkelt säga till systemet vilken information det är som du vill importera.

Det är bara namnfältet som är obligatorisk i en import som standard, varje turnering kan sätta andra inställningar.

Importerbara fält

• Namn (obligatoriskt)

• Efternamn (ej obligatoriskt - används bara om du har för- och efternamn i två olika kolumner)

• Tröjnummer (rekommenderas)

• Längd

• Födelsedatum

Spara Excelbladet i version 97-2003 (xls)

Vår importfunktion har just nu inte stöd för den senaste versionen av Excel. Det betyder att du som har en modern version av programmet måste spara filen i ett äldre format. Det gamla formatet slutar på xls, medan det nya kallas xlsx.

Så här gör du för att spara filen i XLS-format:

1. I Excel, välj Arkiv och sedan Spara som.

2. I listan över platser att lägga ditt dokument till vänster väljer du Bläddra.

3. En dialogruta öppnas. Ge dokumentet ett bra namn.

4. I rutan för Filformat under filnamnet väljer du Excel 97-2003-arbetsbok.

5. Klicka på Spara.

Importera spelarlistan:

1. Välj Anmälningar-fliken

2. Klicka på Laganmälningar

3. Använd sökfältet fram rätt anmälan (eller bläddra manuellt i den långa listan).

4. Klicka på anmälan

5. Välj fliken Spelare/Dispenser

6. Välj aktuellt lag (en anmälan kan bestå av flera lag) i dropdownen lag.

7. Klicka på Importera spelare till [Lagets namn]

8. Välj aktuell Excel-fil (observera att filen måste sparas i det äldre formatet xls och inte det nyaste XLSX).

9. Välj Öppna.

10. Om din Excelfil består av flera flikar kan du här välja vilken flik du vill importera.

11. Tryck OK.

12. Nu måste du berätta för systemet vilken kolumn i ditt Excelblad som innehåller informationen som systemet skall importera.

I exemplet på bilden så finns det tre kolumner i excelfilen (Namn, Tröjnummer och Skostorlek). Till Cup Manager kan spelarens namn (Förnamn eller för- och efternamn ihop), efternamn (om det är separat), tröjnummer, längd eller födelsedatum importeras.

Para ihop fälten genom att välja rätt i drop-downmenyn. Om informationen inte finns i excelfilen, t.ex. längd, så väljer du bara "Finns inte i filen".

Det kan också finnas information i filen som inte skall användas till något, i exemplet t.ex. Skostorlek. Det gör inget. Systemet ignorerar bara den kolumnen.

13. Klicka på OK

Systemet importerar dina värden.

Så här ser det ut när det är klart.

Vill du importera ett lag till från en annan flik i samma excel-fil? Du behöver upprepa proceduren. Välj ett nytt lag under Lag (se steg 6 i instruktionen ovan). Följ anvisningarna ovan från punkt sex och frammåt. Ladda upp samma fil igen. När du kommer till steg 10 väljer du bara en annan flik bland alternativen.