Hämta ut epostadresser från tidigare år
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

På Översikten i programmet finns en avdelning för "Inbjudan". Klicka på Adresser för möjligheten att plocka ut epostadresserna till lag som deltagit tidigare år.

Ifall ni vill skicka inbjudan direkt från Cup Manager, kan ni göra det genom att följa denna guiden: Skicka injudan till lag från tidigare år

Välj mottagare

I denna rutan kan ni välja vilka epostadresser ni vill plocka ut.

I "Utgåvor" (1) kan ni välja vilka utgåvor (år) som Cup Manager ska hämta lag från. Som standard är alla tidigare år valda.

I "Skicka till" (2) kan ni välja vilka personer i varje lag som vi ska hämta ut epostadress för; Kontaktpersonen (den som gjorde anmälan), Lagledare eller både och (vilket heter Alla i listan). Som standard är Alla valda, så mailet skickas till både kontaktpersonen och lagledarna i varje lag.

I nästa ruta (3) kan ni göra filtreringar av lagen. Detta är samma filtreringssystem som finns i anmälningssystemet, och här går exempelvis att bara välja lag som har blivit inlottade dvs. som deltog i spelen.

I ruta 4 går det att göra manuella undantag ifall det är något specifikt lag ni inte vill skicka till.

När ni är klara är det bara att klicka på knappen "Generera lista här nedanför"

Kaffepaus!

Cup Manager kommer ni att gå igenom alla lag och plocka ut epostadresserna.

Färdigt

Nu har textrutan fyllts med alla epostadresserna. Nu kan ni enkelt kopiera dem genom att klicka på knappen "Kopiera" och klistra in i ert epostprogram.

Tänk på att om du ska skicka epost till alla dessa adresser är det god sed att skicka dem som dolda mottagare från ditt epostprogram. Det kallas Blind copy eller "Bcc" på engelska och innebär att mottagarna av mailet inte ser alla andras mailadresser (vilket de gör ifall man bara lägger in alla adresserna i "Till"/"To"-fältet).