Alla samlingar
Turneringsappen
Innehåll i appen
Lägga in sponsorer i turneringsappen
Lägga in sponsorer i turneringsappen

Har du beställt och fått levererat en turneringsapp från Cup Manager? Då vill du säkert lägga in dina sponsorer i den. Vi förklarar hur.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Cup Manager erbjuder egna brandade turneringsappar som en tilläggsprodukt till sina kunder. Den här instruktionen gäller därför bara till de turneringar som har en sådan.

Lägga till sponsorer

  1. Starta Cup Manager-programmet

  2. Klicka på Inställningar

  3. Gå till Cup->Turneringsapp->Sponsorer i menyträdet i inställningsdialogen. Visas inte detta alternativet måste du kontakta Cup Managers personal.

  4. Klicka på Ny sponsor

  5. Fyll i sponsorns namn och välj sponsortyp. Finns inte den sponsortypen du önskar kan du välja Välj en egen typ... och ange den egen text i textrutan under.

  6. Ange länk till sponsorns hemsida, för att logon som visas skall bli klickbar. Glöm inte att ange http:// eller https:// före din webbadress.

  7. Klicka på Bläddra... för att lokalisera din bildfil. Dyker den inte upp? Kolla så filfiltret  längst nede till höger inte står inställt på t.ex. JPG när du letar efter en PNG-bild. 

  8. Välj önskad placering. Detta styr var i appen din sponsor visas.

    Du kan låta flera sponsorer visas på samma sida i appen, men storleken på logotypen minskas med varje sponsor som slåss om samma utrymme. Det är därför inte rekommenderat att ha fler än 2-3 stycken och allra bäst är givetvis om man sprider ut sina huvudsponsorer mellan de olika placeringarna i appen så att de kan sponsra vars en sida och få tillräcklig exponering var och en för sig.

  9. När du är klar, tryck på Spara alla ändringar. 

  10. För att se ditt resultat i appen kan du behöva starta om appen på din mobiltelefon och/eller laddda om sidan genom att dra den neråt och släppa den igen. 

Hur fungerar placeringen "Sponsorsidan i appen"

Placeringen som kallas för Sponsorsidan i appen är lite speciell. Om du använder denna kommer ett nytt menyval läggas till i appen som heter just Sponsorer. Där listas alla dina sponsorer i en lång lista. 

Systemet kommer automatiskt se till att ALLA dina sponsorer, oavsett placering visas i listan - men det är bara OM du placerar minst en sponsor på placeringen som den kommer visas i appen. Dvs har du två sponsorer, en på platssidan och en på resultatsidan så kommer sponsorsidan inte visas. Om du däremot lägger till en tredje sponsor och väljer att placera den på sponsorsidan kommer denna sida visa tre sponsorer totalt.

Fick du svar på din fråga?