2.6) Lägga till extramatcher i slutspelet

Ibland vill man lägga till extramatcher, för lag som står utanför slutspelsstegen, eller för att lag ska få antalet utlovade matcher.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur lägger jag till extramatcher i ett slutspel

Man kan lägga till extramatcher/avslutningsmatcher/placeringsmatcher i ett slutspel utanför slutspelsstegen.

I gruppspelsstadiet väljer man vilka lag som ska gå vidare från gruppspel till slutspel.

Från gruppspelsfliken (1) bestämmer man vilka lag som går vidare från gruppspelet till slutspelet (2). Här bestämmer du antalet lag som går vidare från varje grupp (3), och till vilket slutspel du vill att de ska gå vidare till (4). OK (5)

Alla lag placeras automatiskt in i ett föreslaget slutspelsträd.
I detta fallet vill jag att 1:orna, 2:orna och 3:orna ska ingå i slutspelsträdet. Jag vill skapa en placeringsmatch för 4.orna.
Ta bort det föreslagna slutspelsträdet

Lagen lägger sig ute till vänster som fria lag.
Klicka på lägg till slutspelsstege

Välj vilka lag som ska vara med (1) i slutspelsstegen OK (2)

Slutspelsträdet skapas, men 4:orna ligger fortfarande kvar som fria lag ute till vänster.
Välj att lägga till avslutningsgrupp

Skriv det namn du vill ha på gruppen (i mitt fall, placeringsmatch 7-8).
Markera de lag du vill ska vara med i gruppen. OK

Nu är extramatchen/avslutningsmatchen/placeringsmatchen skapad och ligger utanför slutspelsstegen.

KLART!