Cup Manager hemsidan / CMS
Domänhantering
Hur pekar jag vår domän till Cup Managers server?

Om ni redan har ett domännamn kan ni koppla det till er hemsida hos Cup Manager

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Alla turneringar som vill använda Cup Managers hemsidessystem får en adress i formatet turneringsnamn.cups.nu. Vill man hellre använda en egen domän, t.ex. turneringsnamn.se så kan peka om domänen till Cup Managers servrar.

Observera att ni redan måste ha köpt ett domännamn. Har ni inte gjort det måste ni köpa domännamnet först. Det kan ni göra från en av alla domän-återförsäljare.
Vanliga återförsäljare är t.ex.
https://domän.shop/ , Loopia.se och One.com (En fullständig lista finns här: https://internetstiftelsen.se/domaner/aterforsaljare/)

Så här gör du:

Gå in på er tillfälliga hemsidesadress och logga in

Scrolla längst ner på sidan och välj Logga in. Använd samma användarnamn och lösenord som du använder när du loggar i n i Cup Manager-programmet.

När du kommit in i adminläge, väljer du Övrigt ute i menyn på vänster sida. Sedan Domain name.

Skriv in ditt domännamn i fältet för Domain name och klickar Spara

Instruktioner för hur du skall peka om din domän dyker upp på skärmen

Använd IP-adresserna som visas på skärmen och peka om din domän till Cup Managers servrar. Använd en så kallad A record för att bara flytta webbtrafiken och låta exempelvis mailtrafiken fortsätta gå till er webb/mailleverantör.

Behöver ni hjälp med själva domänpekningen, så kontakta er domänleverantörs kundtjänst. Cup Managers support hjälper gärna till med tips och råd, men själva ändringen måste ske i er domänleverantörs system.