Installera och starta Cup Manager för Mac

Så här installerar du och kommer du igång med Cup Manager på din Mac. Här finns också felsökning där du får hjälp med vanliga problem.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Steg 1. Ladda ner Cup Manager

OBS! Tänk på att fortsätta följa den här guiden även efter att du laddat ner programmet från vår hemsida. Det är ibland inte helt uppenbart hur man gör för att installera program på Mac. Det är lätt att tappa bort sig och inte lyckas få igång programmet om man inte noggrant följer resten av guiden!

Steg 2. Installera Cup Manager

1. Öppna filen som du laddade ner, den borde heta CupManager.dmg och ligga i din Downloads-mapp. Du kan öppna den genom att dubbelklicka.

2. I rutan som öppnas ser du Cup Manager med en ikon som ser ut som en boll.

3. Dra Cup Manager-bollen till din Applications-mapp. På svenska heter mappen Program.

Steg 3. Starta Cup Manager

• Du kan starta Cup Manager genom att söka fram den i Spotlight.

Felsökning. Om det inte fungerar

Java-saknas eller felaktig version

Ifall du får ett felmeddelande när du startar Cup Manager om att Java saknas, så behöver du installera en speciell version av Java som utges av Apple.

Kan inte startas pga oidentifierbar utgivare/programmet finns ej i Apple Store

Detta är en säkerhetsinställning som är standard på en del Mac-datorer. Du behöver tillåta att programvara installeras från alla utgivare för att kunna köra programmet.

1. Klicka på Äpplet uppe i övre vänstra hörnet på din dator och välj Systeminställningar.

2. Klicka på Säkerhet & Sekretess-ikonen.

3. För att redigera inställningarna behöver du klicka på hänglåset i nedre vänstra delen av fönstret. To edit the security settings, you must first click the padlock icon in the bottom left of the window. Du kan eventuellt bli ombedd att ange admin-lösenord på datorn.

4. Därefter kan du under Tillåt applikationer/program nerladdade från ändra till Överallt. Du kommer bli ombedd att bekräfta ditt val.

5. Nu är det klart, du kan nu fortsätta installera/köra Cup Manager.

6. Apple rekommenderar att ni återställer inställningarna när ni är klara, för att upprätthålla en hög skyddsnivå på datorn.