Alla samlingar
Problem och felsökning
Kan inte ansluta till Cup Manager
Kan inte ansluta till Cup Manager

Cup Manager kräver en fungerande internetförbindelse och kommunicerar på port 8080. Här får du mer information om hur du kan felsöka.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om Cup Manager inte vill starta kan det bero på något av följande: 

  • Din internetförbindelse fungerar inte, eller är instabil

  • Du sitter bakom en brandvägg som blockerar port 8080. 

Testa om internet fungerar: 

Ett enkelt sätt att testa din internetförbindelse är att helt enkelt starta en webbläsare och gå in på en adress som du vanligtvis inte besöker, t.ex. www.di.se

Om du inte lyckas ansluta till någon webbplats ligger felet troligen i din dators anslutning till internet. Internettillgång krävs för att köra Cup Manager.

Prova från en annan internetansluitning: 

Om det inte går att ansluta till Cup Manager från din nuvarande internetanslutning kan det vara en bra idé att testa från en annan uppkoppling, t.ex. hemma/på jobbet eller genom att surfa genom mobilen (var medveten om risken med hög dataförbrukning). 

Fungerar det då, kan det vara problem med din internetförbindelse, med spärrade portar (se nedan) eller något teknikst problem på vägen till våra servrar. Ta gärna kontakt med vår support för vidare hjälp.  

Testa om port 8080 är öppen:

Ibland, speciellt på stora företagsnätverk, så är port 8080 blockerad i nätverkets brandvägg. Detta gör att Cup Manager-programmet inte kan kommunicera med servern.

För att testa om port 8080 är spärrad kan ni klicka på följande länk: http://portquiz.net:8080/. Om porten är öppen så kommer ni komma till en sida som ser ut som på bilden: 

Om ni däremot inte kan komma åt någon sida, betyder det att port 8080 är spärrad:

Om porten är spärrad behöver ni kontakta den som är ansvarig för nätverket, t.ex. företagets- eller kommunens IT-avdelning och be dem öppna porten. Beroende på vad företaget eller organisationen har för policys så är det inte alltid de går med på att göra denna ändringen åt dig. 

Fick du svar på din fråga?