2) Översikt: Lottning

I Lottningen skapas grupper, matcher och eventuella slutspel. Vi blandar ännu inte in begrepp som banor, datum eller tidpunkter i detta steg

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I själva lottningen i programmet väljer ni hur ni vill dela in era klasser. Man kan välja att lägga alla lagen i en stor grupp eller i mindre grupper.

Man anger att vart lag ska ha ex. 4 matcher var i gruppspelet.  Systemet lotta vilka lag som ska spela mot varandra i dessa matcher. Systemet tar hänsyn till varifrån man kommer, så att lag från samma klubb eller kommun i så stor utsträckning som möjligt ska slippa möta varandra, åker man på cup vill man ju gärna spela mot lag som man vanligtvis inte möter i seriespelet på hemmaplan.

I detta stadiet läggs inte matcherna på några dagar, tider eller spelplaner, det görs först i nästa steg - schemaläggning

När du ska göra lottningen gör du detta automatiskt i systemet genom att kör lottningsguiden