2.1) Lottningsguiden

Vi har en automatisk Lottningsguide i systemet som hjälper dig att lotta in klasserna i mindre grupper inför gruppspelet.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vår Lottningsguide hittar du inne på: Lotta > Lotta alla klasser automatiskt
Följ guiden och gör de inställningar du vill att systemet ska ta hänsyn till.  När du gått igenom guiden kommer systemet att skapa grupper, där det tar hänsyn till geografi, så att lag som vanligtvis möter varandra i seriespel i så storutsträckning som möjligt ska slippa möta varandra.

1 - För att starta Lottningsguiden klickar du på på Lotta, välj Schemalägg allt automatiskt.

2-
Här ser du antal lag i de olika klasserna.
Vet du med dig att det kan komma fler lag i någon klass kan du ställa in det, och på så sätt skapas det tomma platser i klasserna som du kan ersätta med lag senare.

3 - I detta steget gör du inställningar för Kämpande alternativt Tävlande klasser, och om de ska ha Slutspel.

4 - Här talar du om för systemet antal matcher varje lag ska spela.

5 - I detta steget ställer du in antal lag i  grupperna.
Det är oftast bäst att ha jämna grupper, så istället för två 5-lagsgrupper kan det ibland vara en fördel att ha en 4 -lagsgrupp och en
6-lagsgrupp. Kommer du att ha olika antal i grupperna skriver du ex 4,6 (om du vill ha 4-lags- och 6 lagsgrupper).

6 -
Inställningar för slutspel. Systemet kommer att föreslå ett alternativ. Är du nöjd kan du bara gå vidare, annars klickar du avancerat.

7 - Nu gör programmet lottningen åt dig.
Luta dig tillbaka, det kan ta en stund innan det är klart.

KLART!