Allmänt
Om gruppen blir oavgjord
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Systemet varnar om en grupp blir oavgjord

I samband med att sista gruppspelsmatchen spelas i en grupp kommer systemet läsa av grupptabellen för att avgöra vilka lag som går vidare till nästa steg (vanligtvis slutspel) i turneringen. Om detta inte är möjligt, på grund av oavgjorda grupper, kommer systemet varna. Varningen dyker upp i varningsfönstret i nedre högra hörnet på resultat-fliken.

Om det inte finns några varningar minimeras varnings-rutan automatiskt, så man behöver inte manuellt kolla efter varningar kontinuerligt.

Åtgärder vid oavgjord grupp

1. Klicka på varningen, ett nytt fönster öppnas.

I fönstret ser du grupptabellen överst (1) och samtliga gruppmatcher nederst (3). I ovanstående exempel skall gruppettan och grupptvåan gå till A-slutspel, medan grupptrean och gruppfyran skall gå till B-slutspel. Systemet kan dock inte avgöra om det är Bonebreakers U eller Kaz National som kom tvåa respektive trea. Detta behöver du tala om för programmet, förslagsvis genom lottning eller annan förekommande rutin.

2. Klicka på knappen Ordna lagen i gruppen efter en fast resultatordning... (2)
3. En dialogruta poppar upp. Välj Ställ in en fast resultatordning

4. Fyll i hur du vill att systemet skall rangordna gruppen, det vill säga till exempel resultatet av din lottning

5. Avsluta med att trycka OK. Systemet kommer uppdatera sig själv och ta bort varningen inom några minuter.

Hur beräknas grupptabellen

Du kan själv ställa in hur gruppvinnaren skall beräknas fram baserat på poäng, målskillnad, inbördes möte etc. Läs mer under Ställ in sortering för grupptabeller.