Översikt: Tre sätt att rapportera resultat

Det finns totalt tre olika sätt att rapportera resultat. Via programmet, via mobilapp eller webben samt genom livetelefoner.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skall ni rapportera resultat på era matcher? Då är du säkert intresserad av att veta hur man kan göra det i Cup Manager-systemet. Enkelt uttryckt finns det tre olika alternativ. Två som ingår kostnadsfritt i alla paket, och ett som kostar extra.

I tabellen nedan beskriver vi vilka möjligheter som finns:

Alternativ 1 - Slutresultat via Cup Manager Admin

Cup Manager Admin är lösningen för dig som jobbar som funktionär under själva turneringen. Cup Manager Admin innehåller en rad verktyg och moduler som är enkla att förstå och lätta att komma åt.

Du använder Cup Manager Admin genom att ladda ner Cup Manager Admin-appen eller genom att gå in på adressen http://adminapp.cups.nu. För att komma åt de olika modulerna måste du ha en så kallad accesskod. Du kan skapa olika koder för olika banor eller använda samma kod till alla.

I Cup Manager Admin kan du rapportera slutresultat från matcherna. Resultatet blir publicerat omedelbart.

Kombinera Cup Manager Admin med programmet
En del turneringar väljer att först rapportera in matchresultatet direkt ifrån planen vid matchslut genom Cup Manager Admin och därefter dubbelkolla (detta kan markeras i Cup Manager-programmet) alla matcher mot matchrapporten i sekretariat senare på dagen.

Tips! Även om ni rapporterar era resultat via Cup Manager Admin rekommenderar vi alltid att någon har tillgång till en dator med Cup Manager-programmet under turneringen. Programmet behövs om en grupp blir lika eller om ni på ett enkelt sätt önskar en översikt över vilka resultat som inte blivit inrapporterade.

Alternativ 2 - Slutresultat via Cup Manager-programmet

Det klassiska sättet att rapportera resultat är att göra det i Cup Manager-programmet. Detta gör man under resultat-fliken.

Det är möjligt att skapa användarkonton med begränsad tillgång till personer som skall ansvara för resultatrapporteringen, men som inte skall ha tillgång till andra funktioner i programmet. Det är också möjligt att begränsa vilka spelplatser en användare har möjlighet att rapportera resultat ifrån. Läs mer om hur man lägger till nya användare här.

Det finns en guide som översiktligt beskriver hur resultat-fliken fungerar och även en guide som berättar hur du rapporterar resultat.

Alternativ 3 - Hyra resultat-telefoner från Cup Manager

Det tredje alternativet är att hyra sk resultat-telefoner ifrån oss på Cup Manager.

Följande funktionalitet finns i telefonerna och allt som matas in visas i realtid på era resultatsidor på hemisdan:

• Rapportering av poängställning/mål i realtid

• Rapportering av målgörare via tröjnummer (kräver registrerade spelare)

• Start av period/halvlek samt paus av period/halvlek

• Rapportering av gula, röda och gröna kort

Utöver ovanstående kan telefonerna också användas för att:

• Rapportera slutresultat, om man inte önskar köra live.

• Rapportera in vilken domare som dömt matchen (kräver aktivering)

• Korrigera felaktiga slutresultat från tidigare match

Telefonerna må se lite old-school ut, men dess enkla teknik har många fördelar. Telefonerna är slitstarka, har lång batteritid och använder det lite enklare, men mycket stabilare 2G-nätet. De är inte stöldbegärliga men samtidigt relativt billiga att ersätta vid en eventuell förlust. Och bäst av allt, det går inte att installera Facebook eller någon annan batteri eller internetslukande app på dem. Kort och gott, de gör precis vad de skall.

Telefonerna hyr ni av oss till en fast kostnad per telefon. Det krävs en telefon per spelplan. En startavgift som omfattar konfigurering och frakt tillkommer. Är ni intresserade? Kontakta Cup Manager support eller klicka på chattikonen nere i högra hörnet på denna sida.