Översikt av resultat-fliken i programmet

Få en snabb översikt över de olika funktionerna som du hitttar i resultatfliken i programmet.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Bra att veta: Denna hjälpfil visar en översikt över hur Resultat-fliken ser ut och fungerar. Det finns också en mer detaljerad guide för hur du rapporterar in resultat.

Uppbyggnaden av resultat-fliken

Bilden ovan illustrerar vad du ser när du klickar på Resultatfliken i menyn (menyn kan se lite olika ut beroende på vad du har för behörigheter i systemet).

1. Hantera externa enheter - här kan du organisera och se dina liveresultat-telefoner, om du beställt sådana från oss. Telefonerna levereras färdigkonfigurerade, så normalt sätt behöver du inte gå in här.

2. Välj matcher - vad du väljer här styr vad som visas i matchlistan (6) till höger. Det är normalt här du börjar om du skall rapportera in resultat. Du kan antingen rapportera via matchnummer, via klass/grupp eller via spelplats.

3. Skriv ut spelschema - leder dig till en meny med flera olika utskriftsmallar. Här kan du t.ex. skriva ut matchrapporter, slutspelsträd, matchschema per plan, per klass eller grupp.

4. Visa alla utdelade kort - om din turnering rapporterar gula, röda eller gröna kort kan du se en sammanställning över dessa och hantera avstängningar/utvisningar här.

5. Matcher som vill ha resultat - visar en lista över matcher som enligt spelschemat borde vara färdigspelade men som ännu inte har blivit inrapporterade. Genom att ändra inställningarna i Drop-downrutan kan du också filtrera fram andra vyer anpassade för ett resultat-sekretariat t.ex. matcher som borde startats via liveresultats-telefoner men där detta inte har skett. Om man klickar på en match förväljs detta under Välj match (2) och matcherna listas i matchlistan till höger (6).

6. Matchlistan - här visas de matcher som valts under Välj match (2). Här skriver du in matchresultatet direkt i systemet och bekräftar genom att klicka på den blå knappen i mitten.

Så här fungerar matchlistan

1. Hemmalagets resultat

2. Bortalagets resultat

3. Ändra resultat - klicka här är du behöver korrigera ett felaktigt resultat på en sparad match

4. Växla resultat - byter plats på hemmalagets och bortalagets resultat

5. Visa mål - öppnar en dialogruta där man kan göra

6. Återställ match - tar bort resultatet på en match och sätter matchen som ospelad.

7. Byt domare - ger dig möjligheten att ändra ID-numret på de domare som dömde matchen

8. Straffar - registrerar att matchen avgjordes efter straffar, har ingen annan betydelse mer än att ett P visas efter matchresultatet på en del ställen där resultat redovisas.

9. Walk-over - registrerar att matchen avgjordes på Walk-over, har ingen annan betydelse mer än att ett W visas efter matchresultatet på en del ställen där resultat redovisas.

Så här fungerar Visa mål-läget

1. Hemmalagets mål

2. Bortalagets mål

3. Statusknapp - tryck på denna för att växla mellan ospelad och färdigpelad

4. Värdeknappen - används primärt av basket-turneringar där ett mål kan ha 1,2 eller 3 poäng.

5. Tid - tidpunkt för målet, kan lämnas på 0

6. Tröjnummer - spelaren som gjorde målet, kan lämnas tom

7. Namnet på spelaren - kan inte redigeras utan fylls i av systemet automatiskt baserat på spelarregistreringen som laget själva gjort

8. Assist - eventuell assist, kan lämnas tom

9. Straff - ger dig möjlighet att ange att målet gjordes på straff

10. Visa live - används bara vid liverapportering via liveresultat-telefon.

11. Gult kort - ger dig möjlighet att registrera ett gult kort, på ett lag eller på en specifik spelare*

12. Rött kort - ger dig möjlighet att registrera ett rött kort, på ett lag eller på en specifik spelare*

13. Grönt kort - ger dig möjlighet att registrera ett grönt kort, på ett lag eller på en specifik spelare*

14. Kryssruta - när du är färdig med redigeringen och vill stänga fönstret klicka här

*Om dessa knappar inte visas måste korthanteringen aktiveras. Kontakta Cup Managers support för att hjälpa dig med detta.