Apple Developer konto
Information om Apples krav för att kunna ge ut appar i Appstore
Information om Apples krav för att kunna ge ut appar i Appstore

Denna information gäller både nya appar som ska släppas och appar som ska uppdateras

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Apple har ändrat tillämpningen av sina regler för utvecklare av appar.
Det gör att vi inte längre själva kan släppa eller uppdatera appar åt turneringar från vårt utvecklarkonto.

Från och med nu kommer ni själva att behöva upprätta ett utvecklarkonto hos Apple som vi sedan kan använda för att släppa och uppdatera er app.
Anledningen till förändringen är att Apple vill ha kontroll på vem det är som faktiskt producerar innehållet i apparna.
Lägg märke till att detta innebär att ni också måste betala en avgift på strax under 1000 SEK/år till apple för ert utvecklarkonto.

För att sätta upp ett Developer Account hos Apple behöver man gå igenom 4 steg.
Man behöver också tillgång till en Apple-enhet (t.ex. en iPhone, iPad eller MacBook) för att aktivera kontot.
Vid ett läge kommer Apple också kontakta er via telefon och vilja prata med en person som har rätt att skriva under avtal åt ert företag/förening.

De 4 stegen är:

1. Ansök om ett DUNS-nummer (internationellt organisationsnummer) åt er förening/företag (Detta tar uppemot 2 veckor, men är gratis)

2. Ansöka om ett Developer Account hos Apple. Apple ringer sen upp personen som har rätt att skriva under avtal och bekräftar era uppgifter

3. Betala avgiften på c:a 1000 SEK till Apple

4. Lägga till Cup Manager som användare i ert utvecklarkonto så vi kan släppa appen

Vi har en detaljerad guide för hur man går till väga här: Sätta upp Developer Account

OBS! Tänk på att det finns en del väntetider inblandade i att sätta upp ett konto.
Vänta därför inte med att starta processen då det inte går att skynda på den om något skulle bli fel eller om det blir bråttom.

Vad som krävs av er:

• Tillgång till en Apple-produkt, t.ex. en iPhone eller MacBook. Detta behövs för att aktivera kontot och senare för att logga in (två-faktor-autentisering).

• Er organisation måste vara en juridisk person (dvs. ha ett organisationsnummer) Om det är du som privatperson som arrangerar cupen finns en enklare process att gå genom. Prata gärna med oss.

• Personen som ”enrollar” måste ha rätt att ingå juridiskt bindande avtal eller ha fått den rätten i detta fallet av någon annan.

• En hemsida som representerar er organisation.

Räkna med att hela processen tar en månad.

Efter detta har vi vår vanliga arbetstid på ca. 3 veckor för att publicera er app.

Notera att Apples regler gäller även appar som redan existerar och som ni vill ha uppdaterade med t.ex. ny grafik.