Apple Developer konto
Sätta upp ett Developer Account hos Apple (Steg 1)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Ansök om ett D-U-N-S nummer

Ett D-U-N-S nummer är ett internationellt organisationsnummer som ges ut av företaget Dun & Bradstreet. Apple använder detta för att identifiera organisationer.

För att ansöka om D-U-N-S nummer använd följande formulär hos Apple: https://developer.apple.com/enroll/duns-lookup/

Du kommer kanske att bli ombedd att logga in för att fortsätta. Om du har ett Apple-ID (även privat) kan du logga in med det. Det är faktiskt bäst att använda sitt personliga Apple-ID genom processen eftersom det måste verifieras. Ert developer-konto blir inte låst till ditt Apple-ID.
Om du inte har något Apple-ID, kan du skapa ett här:
https://appleid.apple.com/account

På länken för DUNS-ansökan ser ni följande sida:

Skriv in din organisations uppgifter och tryck på Continue.

Antagligen får du sedan ett meddelande om att din organisation inte hittades. Gå längst ner välj att gå vidare med ansökan (Submit)

Nu bör du först få ett mail att din ansökan är mottagen. Runt en dag senare bör du fått ett mail till om att din ansökan slutförts. Där står också vad ditt D-U-N-S nummer är.

Om du inte får något mail om D-U-N-S nummer inom någon dag bör du kontakta Dun&Bradstreet support:  https://support.dnb.com/?CUST=APPLEDEV

Vidare när ni fått D-U-N-S nummer
Från att ni får D-U-N-S numret kan det ta 2-14 dagar innan Apple får information om numret.

Så efter högst 2 veckor kan ni fortsätta med följande guide: Ansök om Developer Account