1. Skapa ett Apple-ID

Om du redan har ett Apple-ID kan du hoppa över detta steg.

Gå till https://appleid.apple.com/account för att skapa ett Apple-ID.
Fyll i alla uppgifter, välj säkerhetsfrågor och fortsätt.

Du får sedan skriva in en verifikationskod som du får skickad till dig i ett mail.

Epostadressen är ditt Apple-ID

2. Ansök om ett D-U-N-S nummer

Ett D-U-N-S nummer är ett internationellt organisationsnummer som ges ut av företaget Dun & Bradstreet. Apple använder detta för att identifiera organisationer.

För att ansöka om D-U-N-S nummer använd följande formulär hos Apple: https://developer.apple.com/enroll/duns-lookup/

Skriv in din organisations uppgifter och tryck på Continue.

Antagligen får du sedan ett meddelande om att din organisation inte hittades. Gå längst ner välj att gå vidare med ansökan (Submit)

Nu bör du först få ett mail att din ansökan är mottagen. Runt en dag senare bör du fått ett mail till om att din ansökan slutförts. Där står också vad ditt D-U-N-S nummer är.

Om du inte får något mail om D-U-N-S nummer inom någon dag bör du kontakta Dun&Bradstreet support:  https://support.dnb.com/?CUST=APPLEDEV

Vidare när ni fått D-U-N-S nummer
Från att ni får D-U-N-S numret kan det ta 2-14 dagar innan Apple får information om numret.

Så efter högst 2 veckor kan ni fortsätta med följande guide: Ansök om Developer Account