2. Ansök om Developer Account
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har fått ditt D-U-N-S nummer och väntat 14 dagar kan du påbörja ansökan för ert Developer Account.

Gå till  https://developer.apple.com/programs/enroll/ och klicka på "Start Your Enrollment".

Logga in med ditt Apple-ID.

Eftersom du troligtvis inte loggat in till Developer-portalen tidigare måste du sen godkänna Apple Developer Agreement.

I nästa steg väljer du vilket typ av organisation ni är.

Troligtvis är ni "Company / Organisation" så välj det och sen Continue.

Sen får du fylla i lite kontaktuppgifter om dig & er organisation. Här får du också fylla i ert D-U-N-S nummer.

OBS! Om du får ett fel om att uppgifterna/organisationen inte finns så kan det vara att DUNS-registret har bytt ut ert namn till det officiella från bolagsregistret. Det enklaste är att då söka på följande sida för att hitta vilket namn de vill att ni anger: https://www.upik.de/beb152625e7876fc32b9a2c2ca9f8e61/en/upik_suche.cgi?newQuick=1  Sök på ert DUNS-nummer & Land så ser ni de uppgifter som finns om er i DUNS-registret.

Här finns också en söksida, där man kan söka på namn: https://fedgov.dnb.com/webform/searchAction.do;jsessionid=37150DEBEB86A4721642581D13A0C09F
Ännu en söksida om sidan ovan inte fungerar:
https://www.upik.de/en/upik_suche.cgi

När du kommit vidare ser du en sammanfattning av alla uppgifter. Se till att allt stämmer och klicka sen på "Submit".

Nu har Apple mottagit er ansökan.

Efter ca. en vecka bör ni ta kontakt med Apple för att se till att ert konto blir verifierat. Ni kan be Apple ringa upp er på denna sida: https://developer.apple.com/contact/#!/topic/SC1101/subtopic/30006/solution/CALL/details

Säg att "We would like to verify our developer account" så kommer de att hjälpa er vidare, och ställa en del kontrollfrågor för att verifiera er.

Har ni redan fått detta telefonsamtal under veckan så behöver ni såklart inte göra detta steg.

Efter att ni pratat med Apple och de ställt sina kontrollfrågor, kan ni fortsätta med följande guide: Slutför ansökan