När du lägger in text på olika håll i Cup Manager-programet som skall visas utåt (exempelvis på beskrivningar av platser under Platser-fliken eller i texter som visas i anmälningsformuläret som du ställer in under Inställningar-Anmälningar-Anmälningaformulär) så kan du ibland vilja formattera texten, så att den blir tydligare att förstå och/eller läsa.

Det kan du göra genom att använda Cup Managers formateringsspråk eller syntax som det också heter.

Nedanstående formateringar går också att använda när man gör mailutskick ifrån systemet.

Se live exempel på nedanstående: https://demo.cups.nu/2020/result/arena/463809

Innehåll:

• Fet stil
  • Kursiv stil
  • Stor text
  • Länkar
  • Knappar
  • Infoga bilder
  • Listor

Fet stil

Om du skriver:

Detta blir *fet* stil.

Blir resultatet:

Detta blir fet stil.

Kursiv stil

Om du skriver:

Detta blir ~kursiv~ stil.

Blir resultatet:

Detta blir kursiv stil.

Stor text

Om du skriver:

Detta blir [fontsize::large]stor[/fontsize] text

Blir resultatet:

Länkar

Om du skriver:

Detta blir en [[http://www.google.se::Länk till google]]

Blir resultatet:

Detta blir en Länk till google

Knappar

Om du skriver:

Detta blir en [button][[http://www.google.se::Knapp till google]][/button]

Blir resultatet:

Infoga bilder

Här är en bild på en katt: {{https://www.catster.com/wp-content/uploads/2017/08/A-fluffy-cat-looking-funny-surprised-or-concerned.jpg}}

Blir resultatet:

Listor

Här är en lista:
  * Ett
  * Två
  * Tre
(space space stjärna space)

Blir resultatet:

Här är en lista:

• Ett
  • Två
  • Tre