Liverapportering i Adminappen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan liverapportera resultat och händelser via vår app Cup Manager Admin.
För att detta ska fungera måste vi först aktivera liverapportering för din turnering. Det kostar 389 kr per spelplan. Kontakta oss för aktivering på support@cupmanager.net

Här är instruktioner för den generella inmatningen, men det finns även snart sportspecifikt stöd för basket, innebandy, fotboll, handboll m.m.

Först av allt måste du installera adminappen och logga in med hjälp av en kod som du skapar i Cup Manager

Före match

När du sedan klickar på en match i adminappen kommer du till startvyn:

På sidorna ser du laguppställningarna för hemma- och bortalagen. Markera de spelare som ska vara med och spela i matchen för respektive lag. Du kan klicka på Add player för att lägga till fler spelare i lagen.

Bekräfta (eller låt lagledarna bekräfta) laguppställningen genom att klicka i respektive Confirm-kryssruta.

Klicka sedan på Start game.

Under match

Nu kommer du till själva huvudvyn för rapporteringen. Här ser du laguppställningarna på varsin sida som tidigare. I mitten finns en eller flera knappar för att rapportera händelser beroende på sport. I detta exemplet finns bara Mål-knappen.

För att göra mål, klicka på Make goal-knappen och sedan klicka på en spelare.

Det går lika bra att göra tvärtom, först klicka på en spelare och sen Make goal-knappen.

När du klickat på både "Make goal" och en spelare ser du att det markerats i mitten av skärmen.
Nu får du chans att också välja en spelare som gjorde assist.
Klicka antingen på en spelare, eller på "No assist" för att inte rapportera assist.

Så fort du gör det rapporteras målet in, och resultatet uppdateras både här och på webben och i apparna.

Så enkelt är det.

Baserat på sport kommer det att finnas fler knappar i mitten. För basket finns t.ex. 3 olika mål-knappar samt olika typer av fouls. Andra sporter har motsvarande funktionalitet.

Avsluta match / ny period

Genom att klicka på "New period" får du upp en ruta där du antingen kan starta en ny period eller avsluta matchen.

När ni spelat igenom perioderna och du klickar på End game, så kommer du till sista vyn där man bekräftar resultatet.

Här kan du på samma sätt rapportera mål om du vill korrigera det. Det går även att redigera/ta bort mål och händelser i den gröna historikvyn i botten av skärmen (ej i bild ovan).

Efter att du kontrollerat resultatet, klickar du i "Referee confirms result" och sen "Save and finish game".

Då avslutas matchen och resultatet rapporteras som färdigt.