Tillsätt domare i Cup Manager
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Välj i vilken ordning du vill tillsätta matcherna

Börja med att bestämma i vilken ordning du vill tillsätta matcherna. Antingen kan man utgå från turneringens klasser (1) och kommer då i första hand tillsätta matcherna en klass i taget, eller så kan man utgå från de områden som turneringens spelplaner är uppdelade i (2).

Därefter väljer du vilken dag du vill tillsätta domare till (3)

Det stora schemat till höger kommer reagera på de val du gör och visa de spelplaner och matcher som är relevanta.

Välj en domare

Välj sedan en utav domarna i listan nere till vänster.

Vill du ha hjälp med att hitta en viss domare kan du sortera domarna enligt deras t.ex. namn (1). Om domarna angett det kan du också begränsa så bara domare som kan döma den valda dagen syns i listan (2). Det går också att söka upp en viss domare i listan med domarens namn eller domarnummer (3).

Två scheman

När du valt en domare (i det här fallet "Håkan") kommer det bredvid det stora schemat (A) också dyka upp en litet schema (B) som visar Håkans alla matcher den valda dagen.

Än så länge har Håkan inte fått några matcher den här dagen, så hans schema är helt tomt.

I schemat till vänster syns alla matcher som rutor med text som visar vilken grupp och vilket stadie matchen tillhör. Om du valt att schemalägga efter klass, kommer de matcher som tillhör det valda klassen vara gröna, medan alla andra matcher kommer vara grå. Det går att tillsätta domare till gråfärgade matcher utan problem, färgen är bara vägledning för att hitta alla matcher i rätt klass.

Tillsätt en domare till en match

Efter att du valt en domare (i det här fallet "Håkan") i det förra steget kan du föra muspekaren över en match. Då kommer linjer i form av figurer synas längst till vänster i varje match. Genom att hålla muspekaren över en sådan figur så den ser ut som i bilden (blå med ett litet grönt plustecken) och sedan klicka kommer du tillsätta "Håkan" att döma matchen.

Domarens schema uppdateras

När du klickar kommer domarens schema att uppdateras, så du ser alla matcher den valda domare dömer.

Ta bort domare från match

För att ta bort en domare från en match, välj honom i listan ute till vänster. Därefter kan du föra muspekaren över hans figur i matchen. Då kommer figuren få en röd liten cirkel (se bilden). Klicka därefter för att ta bort domaren.