Alla turneringar som vill använda Cup Managers hemsidessystem får en adress i formatet turneringsnamn.cups.nu. Vill man hellre använda en egen domän, t.ex. turneringsnamn.se så kan peka om domänen till Cup Managers servrar.

Observera att ni redan måste ha köpt ett domännamn. Har ni inte gjort det måste ni köpa domännamnet först. Det kan ni göra från en av alla domän-återförsäljare.
Vanliga återförsäljare är t.ex.
https://domän.shop/ , Loopia.se och One.com (En fullständig lista finns här: https://internetstiftelsen.se/domaner/aterforsaljare/)

Så här gör du:

Gå in på er tillfälliga hemsidesadress och logga in

Zoom

Inloggningsrutan finns längst ned på sidan. Användarnamnet och lösenordet är detsamma som du använder för att logga in på Cup Manager Klienten.

Välj Annat i den gula toppmenyn

Zoom

I menyn som dyker upp, välj Domain name

Fyll i ditt eget domännamn och klicka på Save changes

Instruktioner för hur du skall peka om din domän dyker upp på skärmen

Använd IP-adresserna som visas på skärmen och peka om din domän till Cup Managers servrar. Använd en så kallad A record för att bara flytta webbtrafiken och låta exempelvis mailtrafiken fortsätta gå till er webb/mailleverantör.

Behöver ni hjälp med själva domänpekningen, så kontakta er domänleverantörs kundtjänst. Cup Managers support hjälper gärna till med tips och råd, men själva ändringen måste ske i er domänleverantörs system.