Starta programmet för bilduppladdning

Zoom

Börja med att starta CupManager som vanligt. Gå sedan allra längst upp till höger och tryck på pilen bredvid "Stäng av". Välj "Starta CupImage".

CupManager kommer då att stängas av och CupImage kommer att startas.

Välj vad du vill ladda upp

Välj sedan vilken typ av bilder du vill ladda upp. Vi visar här hur man laddar upp bilder till egenskapade album.

Om du vill skapa ett nytt album, klicka på plustecknet (Nytt album). Har du redan skapat ett album som du vill lägga till fler bilder till, välj istället "Album - Ladda upp bilder till ett album" och välj sedan vilket album du vill ladda upp bilder till. Du kan då hoppa över nästa steg i denna guiden.

Välj titel på ditt nya album

Skriv en titel på albumet. Håll gärna titeln kort så att den säkert får plats överallt på hemsidan. Klicka sedan på Öppna.

Ladda upp bilder

Zoom

Ladda upp bilder genom att dra dem från en mapp på din dator till ditt album. Se till att dra bilden ganska högt upp i ytan så du träffar den gröna ytan och ett grått streck syns (som i bilden).

Fortsätt att dra in bilder tills du är nöjd. Det går även att dra in flera bilder samtidigt.

Låt bilderna visas på hemsidan

Om du vill att detta galleri ska visas på hemsidan och inte vara bundet till ett specifikt år, se till att klicka i rutan bredvid "Album gället för alla år".

Bilderna på hemsidan

Zoom

Nu visas galleriet tydligt på hemsidan.