Tillsätt boende
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Öppna en skola

Välj först boendetyp (1). Det går också att välja ett datumintervall (2) om ni har olika perioder för boende (t.ex. fre-sön och lör-sön).

I listan nere till vänster visas alla lag som bokat något alternativ enligt kriterierna ovan.

För att börja tillsätta, välj en skola eller boende i rullistan (3). Skolan öppnas då som en gul rad. I detta exempel har vi öppnat Demoskolan.

Vi ser att Demoskolan har tre salstyper (ruta 4 i bilden): Sal med plats för 10, Sal med plats för 18 och Idrottshall med plats för 35.

Tillsätt ett lag till Demoskolan

För att tillsätta ett lag, dra laget från listan till vänster in till skolan.

Som du ser kommer skolan då att få en blå kant när du drar laget över.

Släpp laget på skolan, varpå det kommer att lägga sig där:

Nu ligger laget i skolan. Det har dock inte fått några salar tilldelat till sig ännu. Därför visar stapeln under lagnamnet rött! (1)

För att ge laget någonstans att bo, måste vi öka antalet salar som laget har tilldelat. Vi ser att antalet personer som ska bo är 12 stycken (se siffra 2). Därför väljer vi att ge dem en sal med plats för 18 personer.

Vi ser nu att stapeln under lagnamnet bytte färg från röd till gul (1), för att indikera att personerna nu har plats att bo. Man kan säga att denna stapeln är en mätare på hur trångt laget bor!

Vi ser också att antalet använda salar av storleken 18 har blivit "1/2"

Mer detaljerad tilldelning

Det går även att styra exakt vilka rum varje lag får, snarare än bara hur många.

Klicka på den lilla triangeln bredvid laget (1) för att fälla ut detaljerna.

Här ser vi att Ankaret Boys 14 har fått salen "Stora 1". Om vi vill ändra detta kan vi helt enkelt klicka i Stora 2 istället, och klicka ur Stora 1.

Anmälningar som har flera lag

Ifall du drar in ett lag från vänstersidan till en skola, och det laget egentligen är en anmälan med flera lag i, kommer programmet att fråga vilka av lagen du vill lägga på skolan.

Här kan du göra ett aktivt val ifall du inte vill lägga båda lagen på samma skola, och isåfall klicka ur det ena.

Annars är det bara att klicka på OK.