Importera domare

Så importerar du domare till systemet med hjälp av en Excelfil

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att lägga till domare en och en kan vara tidsödande. Istället finns möjligheten att importera domare via en Excel-fil som du själv gör i ordning på datorn och därefter laddar in i systemet.

Förbered Excelbladet

Du kan använda vilket kalkylblad som helst, så länge det bara finns en rad per domare. Du behöver inte ta bort överflödiga kolumner från bladet, du kan enkelt säga till systemet vilken information det är som du vill importera.

Det är bara två fält som är obligatoriska i en import:

Domar-ID

Systemet kräver att varje domare har ett unikt ID. ID:t skall bestå av bara siffror. Har ni redan t.ex. domarnummer, licensnummer eller något annat nummer som ni använder till era domare så använd detta.

Har ni inte något ID på domarna från förr, kan ni enkelt hitta på ett. Det kan se ut hur som helst, t.ex. kan ni börja från ett och gå uppåt.

Namn

Du måste också ha med ett fält med namn på domaren. Har du förnamn och efternamn i två olika kolumner går detta också bra.

Rekommenderas: E-postadress

Vi rekommenderar att ni också samlar in och importerar domarnas e-postadresser. Då kan ni maila till domarna (t.ex. med en länk till deras schema) genom systemet. Har ni inte e-postadresser till domarna går det ändå att slutföra importen.

Importera filen i programmet

När du är redo för att importera filen öppnar du programmet.

1. Gå till Anmälningar i toppmenyn.

2. Välj Domare

3. Klicka på Importera domare

4. Välj rätt fil (observera att den måste vara i äldre Excel-format, se ovanför).
5. Klicka på Öppna

6. I dialogrutan som öppnas så matchar du ihop kolumnerna i din excel-fil med de fält som finns i systemet. Du måste välja Domar-ID och Namn för att det skall fungera. Övriga fält är frivilliga (se mer nedan), men vi rekommenderar minst e-post också.

7. Tryck på OK. Importen körs.
8. Dina importerade domare visas nu i listan till vänster.

Importera domare igen

Du kan göra om importen hur många gånger du vill, om det t.ex. kommer till nya domare i ditt Excelblad eller någonting har ändrats. Så länge du har samma Domar-ID kvar på domaren som tidigare kommer systemet inte skapa några dubletter, utan istället bara skriva över informationen i systemet med den nya från import-filen.

Övriga fält som du kan använda i din import-fil:

• Par-ID (anges om domaren skall arbeta i par med någon annan domare)

• Telefonnummer

• Ålder

• Licens (valbara värden ställer du in under Inställningar-Domare)

• Domarpartners

• Efternamn (används om fältet som heter Namn bara innehåller förnamn)

• Gatuadress

• Postkod

• Stad

• Land

• Ankomstdatum

• Avresedatum

• Domarroll (Domare, Coach eller Både domare och coach)