Om du vill länka till en annan hemsida, eller styra besökarna till en specifik plats på din egen sida (t.ex. sidan med nyheter eller sidan med artiklar) så kan du enkelt lägga till en länk i menyn.

Du måste vara inloggad som administratör på er hemsida (den gula admin-menyn visas överst).

Gör så här:

För att lägga till ett huvudmenyval, håll musen till höger om det sista menyvalet. Ett plustecken framträder. Tryck på det.

För att istället lägga till ett undermenyval, för musen över det menyval du vill ha som "förälder till ditt nya val". Längst nere klickar du på Lägg till.

I rutan som dyker upp väljer du Extern länk.

Fyll i vad du önskar menyvalet skall heta, samt adressen dit du vill skicka besökaren.

(Länken du anger kan vara till en specifik sida på er egen hemsida, se mer info längre ner.)

Tryck på OK.

Klart. Om du laddar om sidan kommer du se ditt nya menyval. Provklicka gärna och kontrollera att allt fungerar som du hade tänkt dig.

Länk-ikonen symboliserar att det är en manuellt inlagd länk.

Länka till en specifik del av er befintliga hemsida:

Kanske vill ni tydligare lyfta fram någon av Cup Managers funktioner eller sidor i er meny? Då kan ni följa samma instruktioner som ovan, men istället för en extern länk så kan ni länka internt.

De kan t.ex. vara en länk in till tidigare års resultat, till pågående anmälan (glöm inte ta bort manuellt när anmälan stänger isåfall) eller t.ex. till Nyhets-sektionen på hemsidan.

Adressen till nyhetssektionen är ertturneringsnamn.cups.nu/news eller om ni har egen domän så är det eregnadoman.se/news. Givetvis skall ertturneringsnamn eller eregnadoman.se ersättas med ert eget turneringsnamn eller domän.

Relaterat:

Ladda upp en fil som menyalternativ om du t.ex. vill länka rätt in i en PDF som du laddar upp.