För att kunna ta bort ett menyval behöver du vara inloggad som administratör på hemsidan. Du är inloggad när den gula admin-menyn visas på toppen av sidan.

Gör så här:

Klicka på Huvudmeny i admin-menyn på toppen

Nu visas hela strukturen på hemsidans menyval. Undersidor visualiseras genom indrag:

För att ta bort en sida, klicka på kugghjulet till höger om det aktuella sidnamnet som du vill ta bort. Välj dölj.

OBS! Efter man har dolt en sida är det möjligt att ta bort den permanent. Vi rekommenderar dock att man inte gör detta, annat än i väldigt uppenbara fall av fel och misstag.

Efter du har tagit bort en sida kan du behöva ladda om sidan (genom att exempelvis trycka på F5-knappen på ditt tagentbort) för att menyn skall uppdatera dig efter dina ändringar.

Hur tar jag bort en dold sida permanent?

Vår huvudrekommendation är att bara dölja och inte ta bort sidor permanent. Om du trots allt vill göra det klickar du på kugghjulet bredvid den redan dolda sidan (se instruktioner ovanför) och klickar därefter på Ta bort för gott.

Hur publicerar jag en sida som är dold igen?

Du kan återställa en sida som du tidigare har dolt så att den visas igen. Klicka då på kugghjulet till höger om den dolda sidan och välj Återställ.

Efter du återställt en sida kan du behöva ladda om sidan (genom att exempelvis trycka på F5-knappen på ditt tagentbort) för att menyn skall uppdatera dig efter dina ändringar.