Lägg till en ny sida på hemsidan

Skapa nya informationssidor på hemsidan där du kan lägga upp information om cupen. Man kan välja att lägga till olika typer av sidor.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Innan du börjar

Denna hjälptext handlar om hur du lägger till en ny sida på hemsidan. Sidan är den viktigaste beståndsdelen. Men det finns flera. Du kan exempelvis också lägga till en Nyhet. En sida är avsedd för information som är lite mer statisk än vad exempelvis en nyhet kanske är. Läs mer om detta i andra hjälpavsnitt.

Börja med att logga in

För att kunna lägga till en ny sida behöver du vara inloggad som admin på hemsidan.

Gör så här:

1A. Skapa en ny sida i huvudmenyn

Gå på Meny ute i menyn till vänster.

Här väljer du Lägg till vid Huvudmeny.

Lägg in en titel i fältet Titel. Titeln på sidan är det som visas som rubrik överst på sidan när man öppnar den. Titeln skall vara kort och är det som visas i menyn.

Vid Placering väljer du var i huvudmenyn du vill placera din sida.

1B. Olika typer av menyalternativ

• Sida med eget innehåll

• Uppladdad fil

• Länk

• Ett menyalternativ

2a. Sida med eget innehåll

Här skapar du en sida med egen text.
Välj antingen:

• Lägg i meny och redigera innehållet senare

• Lägg i meny och gå till sidredigering direkt

Därefter väljer du skapa

I nästa steg lägger du till bild och skriver din text

För att lägga till bild, Klicka på Byt vid Utvald bild.

Har du laddat upp bilden tidigare väljer du vilken bild du vill använda och klickar Nästa. Är inte bilden uppladdad sedan tidigare väljer du Ladda upp bild.

I fältet för Innehåll skriver du din text.

När sidan är skapad, glöm inte spara uppe till höger

2b) Uppladdad fil

Vill du ladda upp en sida med en ex. en pdf-fil, väljer du Uppladdad fil, det visas då No file selected och en knapp Change.

Har du redan laddat upp filen, väljer du fil och klickar Done,

annars behöver du först välja Ladda upp ny fil.

När filen är uppladdad ser du filen ligger i fältet för Uppladdad fil, klicka Skapa.

När sidan är skapad, glöm inte spara uppe till höger.

2c) Länk

Här kan du laddad upp en länk till en annan hemsida. Skriv in adressen till den sidan du vill länka till. Välj Skapa.

När sidan är skapad, glöm inte att spara uppe till höger.

2d) Ett menyalternativ

Vill du skapa ett menyalternativ som du sedan kan lägga andra sidor/länkar/filer under, väljer du Ett Menyalternativ.

Nu har du egentligen bara skapa ett menyval.

De sidor du vill lägga under Menyvalet "Praktisk Information"

Kan exempelvis vara en sida för parkering, en sida för kiosk, mm.

Dessa sidor skapar du som vanlig sida, SE punkt 2a) i denna manualen.

Aktivera sedan Möblera om och ta tag i ex.sidan som du döpt till "Kiosk", dra ner den och släpp den på rutan "Praktisk information" (Detta gör du med Drag & Dropp)

Glöm inte spara!