Så ser våra teman ut:

Exempelsidor:

Förenklad layoutöversikt:

Värt att tänka på inför valet av design:

För mobilvänligare design, välj Xmas

Xmas är mobilvänligare än Spanne. Ni har säkert hört talas om responsiva webbplatser, det vill säga hemsidor som ser lika bra ut i mobilen som på en stor skärm. Xmas-temat har relativt goda responsiva funktioner, medan Spanne per idag saknar detta. Det innebär att man får scrolla lite mer om man surfar på en Spanne-sida från en mobil. Cup Manager kommer inom kort förbättra mobilvänligheten på båda våra teman.

Valet av bildhöjd och toppelement gör stor skillnad

Många bildelement i toppen av hemsidan har en specifik bredd, men variabel höjd. Det betyder att du med bildernas hjälp kan skapa helt olika känsla i din hemsida. Se exemplet nedanför som bägge använder Xmas-temat, men jobbar helt olika med bilderna och de olika elementen som hemsidan kan bestå av.

Se till att ha rätt storlek på bilderna du använder

Följ instruktionerna avseende bildstorlekar när du laddar upp bilder i systemet. Det kan vara avgörande för hur slutresultatet blir. Bildstorlekarna du skall använda finns i skissen ovan samt på uppladdningssidan Färg & Bild.

Läs också: