Börja med att logga in som administratör på hemsidan. Gå till menyvalet Färg&Bild i admin-menyn längst uppe på toppen av sidan:

Så här ser det ut då:

Ändra färger

Du kan enkelt ändra färger på din hemsida genom att använda vår färgväljare. Klicka på någon av alternativen basfärg, sekundär färg eller rubrikfärg så öppnas det en färgväljare.

Dra med reglagen för att byta färger. Du ser direkt resultatet, eftersom det slår igenom direkt på sidan. Du kan också skriva in din färgkod, t.ex. #bbcb48 i rutan överst.

Klicka någonstans utanför färgväljaren för att gå ut ur den när du är klar. Fortsätt till nästa färg. När du är helt nöjd avslutar du med att klicka på Spara färger.

Var visas färgerna?

Basfärgen visas som bakgrundsfärg på navigeringsmenyn, se exempel:

Sekundärfärgen används för att färglägga knapparna och rubrikavdelarna i sidan, se exempel:

Rubrikfärgen används på rubrikerna på sidor, se exempel:

Ladda upp logga eller banner

Du kan och bör ladda upp en egen logga till systemet. Temat Spanne använder dessutom en så kallad banner. Under respektive alternativ står det vilka dimensioner bilden bör ha för att se bra ut. Vi rekommenderar att du respekterar dessa måtten, då hemsidan annars kan se konstig ut.

Har du inte tillgång till ett bildbehandlingsprogram kan du använda Pixlr direkt i din webbläsare helt gratis. En extern tutorial om hur detta fungerar hittar du här.

Gör så här för att ladda upp en logotype:

För att ladda upp en logga klicka på Ändra bild.

Välj bild från din hårdisk som du önskar ladda upp. Klicka på OK.

Den nya loggan visas i miniatyr. Klicka på Spara bild så laddas den upp.

Klart! Om du går till startsidan nu, skall du se att din logo har ändrats.

Ladda upp bilder till bildspel

Ni kan visa ett bildspel med rullande bilder på er första sida. Bilderna visas en i taget i cirka fem sekunder och bläddrar därefter till nästa.

Respektera bildmåtten

För att bildspelet skall se bra ut på din sida bör du följa de rekommenderade bilddimensionerna. De varierar mellan våra olika teman. Du ser vilka dimensioner som aktuellt tema kräver på sidan Färg&Bild.

Har du inte tillgång till ett bildbehandlingsprogram kan du använda Pixlr direkt i din webbläsare helt gratis. En extern tutorial om hur detta fungerar hittar du här.

Gör så här för att ladda upp en bildspelsbild:

1. Klicka på Lägg till ny bild för att börja

2. I rutan som dyker upp, välj Byt bild

3-4. Välj bild och klicka på Öppna

5. Bilden visas som miniatyr, men har ännu inte laddats upp. Klicka på Lägg till.

6. Bilden laddas nu upp. För att ladda upp nästa bild upprepar du bara steg 1-6 för varje bild som du vill ladda upp.

Skulle du göra fel kan du ta bort en bild genom krysset i hörnet:

Klart! Om du går till startsidan nu, skall du se att ditt bildspel är på plats.