Problem och felsökning
För små dialogrutor eller text och knappar som inte får plats? (Windows-användare)
För små dialogrutor eller text och knappar som inte får plats? (Windows-användare)

Om du har problem med att text inte får plats i t.ex. dialogrutor eller på knappar kan du ändra en bildskärmsinställning i Windows.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Exempel:

På bilden visas en dialogruta med text och två knappar. Knapparna syns knappt, då dialogrutan har krympt och klipper bort delar av knapparna.

Varför händer detta:

På en del Windowsdatorer aktiverar windows en förstoring/zoom av text för att kompensera att texten blir så liten när man höjer skärmupplösningen. Denna zoomen fungerar inte optimalt tillsammans med Java som Cup Manager använder sig av.

Du kan enkelt stänga av förstoringen/zoomen så att Cup Manager fungerar bättre.

Så här justerar du storleken för text appar och andra objekt.

1. Gå till Skrivbordet på din dator.

2. Högerklicka på skrivbordsbakgrunden och välj Bildskärmsinställningar.

3. I dialogrutan som kommer upp kan du justera storleken. Cup Manager fungerar bäst vid 100% trots att Windows i vissa fall skriver ut att en annan storlek rekommenderas.

4. Tryck på Verkställ/Spara.
5. OBS VIKTIGT: Starta om datorn. Inställningarna kommer inte börja gälla fullt ut förrän datorn startats om.