Beställa app
Leverera grafiskt material till app-produktion

När du beställer en turneringsapp ifrån oss behöver vi ta del av grafiskt material ifrån dig för att kunna producera appen.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det våra tekniker gör för att anpassa turneringsappen efter er grafiska profil är att ta fram följande:

• En app-ikon

• En sk splash-screen, dvs den sida som visas först vid uppstart medan appen laddar

• Lägger in era färger i menyval och paneler, så att appen andas "er"

För att kunna skapa detta behöver vi ta del av följande:

• Högupplöst logotype

• Eventuell bild eller grafik som ni önskar använda i splash-screenen, om annan än logotypen

• Eventuella färgkoder eller liknande, om sådana finns fastställda av klubben.

Vi kan inte specificera några speciella storlekar på materialet vi behöver, då de olika plattformarna (Android och Apple) ställer flera olika krav på bildernas format för att passa olika enheter och situationer. Våra tekniker löser allt detta åt er, det enda ni behöver fundera på är att de bildfiler ni skickar över till oss är högupplösta (dvs i så stor storlek som möjligt). Vi accepterar både pixelgrafik, t.ex. jpg eller png och vectorgrafik t.ex. eps.

Om ni har svårt att hitta material, tveka inte att höra av er till oss och meddela detta. Med tiden har våra tekniker blivit vana att trolla med knäna och lyckas oftast ändå få till ett väldigt bra resultat.

Du når oss på support@cupmanager.net, vilket också är adressen dit vi önskar att du skickar materialet.

Så fort vi har fått materialet kan vi sätta igång och producera din app, och så fort den blivit accepterad av Android och Apple kan den göras tillgänglig och publiceras online. På grund av förändrat regelverk från Apple så kan vi inte färdigställa publiceringen av er nya app utan att appen innehåller tillräckligt mycket innehåll. Vad som definieras som "tillräckligt mycket innehåll" varierar något beroende på vilken medarbetare hos Apple som skall bedöma vår app. Men vanligtvis krävs att spelschemat är publicerat. Ta kontakt med oss för att veta mer om hur detta påverkar er.

Om allt finns på plats, tar vi kontakt med dig när appen är färdig. Det är dock vår starka rekommendation att inte börja marknadsföra appen aktivt förrän den innehåller ett spelschema. Ofta är det först då användarna ser värdet med appen och att marknadsföra appen utan genomtänkt innehåll och/eller spelschema kan leda till dåligt första intryck och/eller avinstallationer.