Alla samlingar
Spelschema - Lottning, schema, banor
🇳🇴 Er du klar for å lage kampoppsett?
🇳🇴 Er du klar for å lage kampoppsett?

Før du begynner å lage kampoppsett må du se til at alt er forberedt. Vi kaller det trinn en i kampoppsett-prosessen.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Okei, så påmeldingsfristen er forbi og du skal begynne å lage kampoppsett? Før du kan begynne med trekking av puljer/kamper og skjemalegging må du tilse at alt er forberedt. Vi skal altså se nærmre på Trin 1 i prosessen oven. Her nedenfor kommer en sjekkliste som kan være til hjelp.

Ønsker du en introduksjon til hvordan påmeldingssystemet fungerer og er lagt opp anbefaler vi at du tar en titt på denne videon først.

1 - Er alla lagene godkjente?

Påmeldte lag kan ha ulike status. Normalt blir alle lag som har betalt med kort godkjent automatisk. Andre statuser en påmelding kan ha er f.eks. venter på godkjennelse eller på reserveliste. Det er bare godkjente lag som kommer med i kampoppsettet. Derfor er det greit å sjekke dette. 

2 - Er alle lagene i rett klasse? Skal noen klasse slås sammen?

For å lage kampoppsett må hver lag være i den riktige klasse. Om du ønsker å slå sammen to klasser, feks grunnet få påmeldinger i en enkelte klasse, må du flytte hver enkelt lag fra den ene klassen til den andre.
Sånn flytter du lag mellom klasser

3 - Er det noen spesielle tider du må ta hensyn til for enkelte lag?

Når du lager kampoppsett vil du få mulighet å oppgi hvilke klasser som spiller hvilken dag og mellom hvilke tider du ønsker at kampene blir spilt på. Hvis du trenger å gjøre unntak for et lag, grunnet spesielle ønsker eller eksempelvis lang reisevei kan du legge in sk ankomsttid og/eller avreisetid på laget. Tenk på at for hver lag du legger inn spesialregler på så vil antallet matematiske muligheter å legge et bra skjema minske.

4 - Er det noe lag som ikke kan spille samtidig som et annet lag?

Cup Manager har støtte for sk lagrelasjoner (iblant også kalt antilag). Det er lag som ikke kan spille kamper samtidig grunnet at de eksempelvis deler spiller med hverandre, eller har samme lagledere. Du kan legge inn lagrelasjoner på et eller flere lag som kommer fra samme klubb. Tenk på at for hver lag du legger inn spesialregler på så vil antallet matematiske muligheter å legge et bra skjema minske.

5 - Er alle banene lagt inn i systemet?

For å kunne lage kampoppsett trenger du legge inn alla baner i systemet. Begynn med å legge inn dine arenaer. En arena kan inneholde en eller flere baner. Du må også legge inn åpningstider på banene og se over banenes navn. Dette gjør du under Plasser-fanen. 

6 - Legg inn spilletid, hviletid og spillested for hver enkelte klasse 

Det siste du må gjøre er å fortelle systemet hvor lang kampene skal være for hver klasse. Du må også oppgi hvor lang hviletiden skal være før hver enkelte klasse. Hviletiden er hvor lang tid et lag må pause etter en kamp før de kan spille neste. Normalt er dette samme som kamplengden.


Klar for neste trinn! 

Når du gått igjennom hele sjekklisten er du klar for neste trinn, at trekke puljer/kamper. Hvis det er første gangen du lager kampoppsett kan det være greit å gjøre det sammen med Cup Manager sin support første gangen. Du kan enkelt avtale en tid på www.cupmanager.net/support/boka for at få hjelp med dette.

Fick du svar på din fråga?