Skriva ut rapporter gällande specialkost

För planering gällande specialkost, krävs att ni kan få en bra översikt Rapporten hittar du inne på fliken "Boende"

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Listor över önskad specialkost

För att kunna få ut bra och överskådlig rapport över antalet specialkost per matställe, dag, måltid och vilken sorts specialkost, måste du ha bestämt vilka lag som ska äta var.
Se Bestäm vilka som ska äta i en matsal

Du kan då under filken Boende i menyn, skriva ut en rapport som heter Specialmat per matsal

Du får fram en vy där du kan välja lite olika alternativ kring vad du vill att rapporten ska visa. I mitt exempel nedan har jag valt excel-fil och visa per lag och bara per dag.

Rapporten du får fram här är jättebra att lämna till de som har hand om att beställa och planera maten, och den personal som kommer att jobba på skolorna under måltiderna, så att de lätt kan ha koll på vilka lag som har personer med specialkost, och vad för sorts specialkost, samt hur många specialkost de har per måltid av de olika sorterna.

Inne på fliken Anmälningar under skriv ut kan du även skriva ut rapport över vem som bokat specialmat. Rapporten heter Specialmat/person

I denna rapporten får du fram från vilket lag och vilken klass det finns personer med specialkost, vem som bokat specialkost och vad de bokat för specialkost.