Lägga till och redigera åldersklasser
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hitta klasser i inställningsdialogen

Du kan hitta inställningarna för turneringens åldersklasser under "Anmälningar" och sedan "Klasser" ute i meny till vänster i inställningsdialogen.

Lägg till en klass

Klicka på "Ny åldersklass" för att lägga till en ny åldersklass.

Den kommer då dyka upp i listan ovanför, men eftersom den inte fått något namn kommer det stå "-=Fyll i information=-". När du fyller i information i fälten under rutan kommer den sammanfattas här i listans olika kolumner.

Inställningar för klasser

Namn på klassen

Du måste fylla i både namnet och en förkortning på namnet för varje åldersklass. Förkortningen kommer användas på platser (t.ex. vissa matchtabeller) där det långa klassnamnet inte får plats. Tänk på att förkortningen kommer stå för sig själv, så det ska vara tydligt vilken klass det avser så besökarna till cupen inte blir förvirrade.

Kön

Åldersklassens kön används av Cup Manager för att gruppera och sortera klasserna. Klasser med samma kön kommer hamna bredvid varandra.

Det går att välja mellan "Pojkar", "Flickor" och "Mixed".

Ålder

Åldern på klassen används både för att sortera klasserna, men också för att kontrollera åldersdispenser. Du kan läsa mer om åldersdispenser här (Dispenser för överåriga spelare)

Anmälningsavgift

Här kan du skriva in vad ett anmält lag ska betala i anmälningsavgift för ett anmält lag.

Ifall ni har ett mer komplicerat sätt att beräkna anmälningsavgiften bör du skriva in det dyraste priset här. Du kan sedan lägga in automatiska rabatter som drar av kostnader baserat på vad lagen bokar. T.ex. är det vanligt att lag som bokar boende har billigare anmälningsavgift.

Max antal lag

Om ni väljer att begränsa antalet lag här så får man en varning när man försöker anmäla sig ifall klassen är full. Det går dock fortfarande att anmäla sig så att ni kan ha en reservlista.

Om ni inte vill ha en övre gräns på antalet lag i en klass kan ni låta det stå 0 i rutan.