Hur fungerar anmälningsgränssnittet?

Hur du får överblick över dina anmälningar, navigerar bland anmälningar och gör förändringar i anmälningar från programmet.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Här går vi igenom det vi kallar Anmälningsgränssnittet, som hjälper er att få en överblick över era anmälningar till cupen.

Gå på Anmälningar i huvudmenyn

På vänster sida

På vänster sida i listan hamnar alla anmälningar som kommer in. Observera att en anmälan kan innehålla mer än ett lag.

1. I fältet för Visa bara kan du välja vilka anmälningar som ska synas i listan längre ner

Du klickar i fältet där det står Alla anmälningar och väljer ett filter som filtrerar lagen i listan t.ex. kan man visa alla lag som anmält sig till en viss åldersklass, eller lag som har något kvar att betala.

Detta är bra om man ex. bara vill maila till anmälda lag i en viss klass, eller till lag som har något kvar att betala.

Läs mer om att maila ut från systemet till anmälda lag Här

Vill du kombinera flera filter kan du klicka på den lilla plus-knappen till höger om Fältet där du gjort din första filtrering, då kommer du att få upp fält för filtrering.

2. Här kan du välja i vilken ordning lagen ska sorteras

3. Här kan du Skriva ut rappporter och skicka mail.

Beroende på vad du har för filter i fältet

Visa bara (punkt 2) kommer rapporterna och mailen gälla för de lag som ingår i filtret. Vill ni skicka mail till alla anmälda lag, eller skriva ut rapporter för alla anmälda lag, Var noga med att det står Alla anmälningar då.

Läs mer om att skriva ut rapporter här

OBS! Efter att ni gjort en filtrering är det viktigt att ni ändrar tillbaka till Alla anmälningar

4. Här ligger alla anmälningar till cupen.

Observera att en anmälan kan innehålla mer än ett lag. Klicka på en anmälan här för att öppna den i utrymmet till höger. Du får då upp information om just den anmälan och kan gå på de olika flikarna t.ex. Översikt, Kontaktinformation, Laganmälningar osv.

5. Sök efter en viss anmälan

Med hjälp av lagets namn, anmälningsnummer eller namnet på en kontaktperson i anmälan, kan du söka upp en viss anmälan. Alla anmälningar får ett specifikt anmälningsnummer när de anmäler sig. Det är bra att använda sig av, för att försäkra sig om att man är på rätt anmälan, t.ex. m något vill få hjälp med att göra ändringar i sin anmälan. Det kan ju ibland finnas fler anmälningar från samma klubb och då kan det vara svårt att veta exakt vilken anmälan det gäller

OBS! Tänk på att rensa sökfältet efteråt, så att ni kommer tillbaka till vyn med Alla anmälningar.

Kolumner i listan

I listan som visas alla anmälda lag finns det olika kolumner bredvid klubbnamnen ex, Anmälningsdatum eller antal lag. Det går att ändra vilken information som visas här.

Genom att klicka uppe på "rubriken" Antal lag eller Anmälningsdatum, fäller du ut en lista med annan information du kan välja att visa istället. t.ex. Klasser eller Anmälnings- ID