Ekonomihantering
Använda överskott från en inbetalning till att betala kostnadsposter
Använda överskott från en inbetalning till att betala kostnadsposter

Om ett lag betalar in för mycket pengar och beställningen sedan ändras behöver överskottet hanteras. Kallas också okategoriserad betalning.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Läs gärna vår Frågor och svar om okategoriserade betalningar, överskott och rester som grundligt förklarar vad en okategoriserad betalning är, hur den uppstår och varför man bör åtgärda den.

Gör så här:

1. Klicka på Anmälningar

2. Välj Laganmälningar

3. Välj aktuell anmälan där du önskar fördela om överskottet

4. Gå til Ekonomifliken om du önskar full översikt på ekonomihändelserna (den gula toppbannern visas på alla flikarna).

5. För att använda överskottet kan du antingen klicka på Välj vilka beställningar överskottsbetalningarna avser, klicka på pengasymbolen vid sidan av en inbetalning i listan över betalningar eller klicka på pengasymbolen längs nere i totalraden för betalningarna.

Ett fönster öppnar sig. I detta exemplet finns det 850 kronor att använda för att betala något (Storlek på inbetalning). Det finns också 850 kronor kvar att betala (Summa kolumnen) för Cupkort logi på skola.

6. Markera den posten du vill betala med ditt överskott (det behöver inte gå jämt upp).
7. Klicka på OK.

Tada! Överskottet är omfördelat! Klart!

Relaterat: