Spelschema - Lottning, schema, banor
Lotta-fliken - Skapa eller redigera grupper manuellt
Lägga till en extra match mellan två lag som inte är i samma grupp
Lägga till en extra match mellan två lag som inte är i samma grupp

För att låta två lag i olika grupper möta varandra behöver du skapa en ny grupp för bara dessa lagen, och använda lagkloner.

Max Martinsson avatar
Skrivet av Max Martinsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Cup Manager har normalt sätt inte stöd för att låta lag ur två olika grupper möta varandra. Men det finns en workaround. Du behöver skapa en egen grupp för dessa lagen, och dessutom använda något vi kallar för lagkloner (en kopia på laget helt enkelt).

Exempel: Torpedo och Valencia har på grund av W.O. fått en match mindre att spela och är besvikna. Du fixar lätt en träningskamp mellan lagen, men vill gärna ha in det i spelschemat så att det syns för lagen, domare, hallvärdar och publik.

Skapa en ny grupp:

Skapa en egen grupp för de mötande lagen:

Börja med att gå till Lotta-fliken och välj aktuell klass i översikten.

1) Klicka på Lägg till en grupp

2) Välj att gruppen skall ha plats för 2 lag, i rutan som dyker upp. Klicka på OK

3) Om systemet frågar om du vill skapa om slutspelet svarar du nej, detta är ju en grupp utom tävlan.

4) En ny grupp med två platser har skapats:

5) Klicka på gruppens namn (i exemplet Grupp G) för att öppna en meny.
6) Klicka på Byt namn...

7) Döp gruppen till något som förklarar varför den finns, t.ex. extramatch, träningsmatch, match utom tävlan eller liknande. Klicka på OK.

Skapa lagkloner:

För att få in lagen på plats i gruppen behöver du skapa något som heter lagkloner. Om du bara hade flyttat ett lag in i den nya gruppen hade den försvunnit från sin gamla plats i sin ordinarie grupp. Därför behöver du skapa en lagklon. En lagklon är en kopia på orginallaget.

1) Klicka på Gruppnamnet i den gruppen där laget du önskar klona finns.

2) Välj Använd lagkloner i menyn som dyker upp.

3) En kopia på alla lag i gruppen skapas och lägger sig i listan över Fria lag. Detta är dina lagkloner.

4) Upprepa proceduren i steg 1-3 för gruppen med det andra laget. Ytterligare lagkloner lägger sig i listan:

5) Drag och släpp nu lagen från den fria listan till den nya gruppen ni skapade tidigare.

6) Allt är klart. Vänskapsmatchen är inlagd och går nu att schemalägga under Schema-fliken.

Ställa in så att ingen från den nya gruppen går till slutspel:

Om du har slutspel inställt så kommer ju även den nya gruppen låta lag gå vidare till slutspelet. Detta är inget problem, så länge du inte väljer att skapa om ditt slutspel. Då finns det risk att vinnaren i vänskapsmatchen hamnar i slutspelsstegen. För att undvika det kan du ställa in att inga lag från gruppen skall gå vidare.

1) Klicka på gruppens namn, en meny dyker upp.
2) Välj Antal lag som går vidare...
3) Ange 0 i rutan.
4) Klart!