Utbetalningar via Cup Manager

1. GÄ till AnmÀlningar-fliken
  2. VĂ€lj Betalningar
  3. Klicka pĂ„ Överför pengar frĂ„n ert Stripe-konto.
  4. För att du skall kunna ta ut pengar krÀvs att du accepterat Stripes Terms of Service. Om du inte gjort detta, visas ett felmeddelande. Kontakta Cup Manager support för att fÄ löst detta.

5. Första gÄngen du tar ut pengar mÄste du lÀgga in ert kontonummer:

Du uppger namn pÄ kontot (detta Àr bara för intern referens t.ex. Huvudkonto) och kontonumret i IBAN-format. Om du inte kÀnner till vilket som Àr ert IBAN-nummer kan du anvÀnda tjÀnsten IBAN-calculator.

6. NÀr du valt rÀtt konto, eller lagt till ett nytt, kan du ocksÄ vÀlja hur mycket du vill ta ut. Systemet föreslÄr ocksÄ beskrivningstexter som visas i ert kontoutdrag hos oss och pÄ mottagarkontot nÀr pengarna kommer.

7. Avsluta genom att trycka pÄ OK.

En överföring initieras omedelbart, men kan ta 2-5 bankdagar innan den kommer in pÄ ert konto, beroende pÄ vilken bank ni har.

Överföringen syns ocksĂ„ i er ekonomirapport. Vi rekommenderar att ni laddar ner den efter varje avslutad mĂ„nad.

Om din klubb hanterar sina utbetalningar via systemet Superinvite blir du informerad om detta nÀr du gÄr in i Cup Manager-programet och klickar pÄ lÀnken Betalningar under menyvalet LaganmÀlningar:

Gör dÄ sÄhÀr:

1) Logga in i Superinvite (www.superinvite.se för svenska klubbar och www.superinvite.no för norska klubbar).

Om du inte kÀnner till ert anvÀndarnamn och lösenord bör du i första hand ta kontakt med den ekonomiansvariga pÄ klubben. Om inte denna vet kan du ocksÄ ta kontakt med Superinvite Cup Managers support.

2) I huvudmenyn, klicka pÄ Alternativ och vÀlj Stripe.

3) För att komma Ät ekonomi-instÀllningar krÀvs ett master-password. Detta Àr inte samma lösenord som du anvÀnde för att logga in i systemet, utan ett separat lösenord för att ge extra sÀkerhet. Om du Àr osÀker pÄ vad ditt master-password Àr, ta kontakt med vÄr support.

4) Är det första gĂ„ngen ni gör en utbetalning mĂ„ste ni först lĂ€gga till ett bankonto. Klicka pĂ„ Administrera bankkonto.

5) Ange ett namn pÄ det konto ni önskar överföra pengarna till (anvÀnds bara som intern benÀmning pÄ kontonummret, t.ex. bankgiro-konto i Nordea). Ange ocksÄ bankkontonumret i IBAN-format. Om du inte vet IBAN-numret kan du anvÀnda vÄr IBAN-kalkylator.

Observera att om ni har ett bank- eller plusgironummer (vanligt i Sverige) sÄ Àr giro-numret inte samma sak som bankkontonumret. Det Àr bankkontonumret som ni skall skriva in i IBAN-format i rutan nedan. Har ni inte tillgÄng till detta, ta kontakt med er bank sÄ hjÀlper dem er.

6) NĂ€r ni lagt till ett nytt bankkonto lĂ€gger det sig under rubriken Dina bankkonton. Du kan dĂ„ trycka pĂ„ knappen Överföra belopp.

7) Nu kan du vĂ€lja bankkonto, ange belopp (tillgĂ€ngligt belopp pĂ„ ert konto visas lĂ€ngre ner pĂ„ skĂ€rmen) och skriva en intern notering för överföringen. Du kan ocksĂ„ vĂ€lja vilka utskick/arrangemang som utbetalningen avser. Avsluta med att klicka pĂ„ Överför-knappen.

8) Systemet frÄgar dig om du Àr helt sÀker. Klicka pÄ OK för att genomföra överföringen.

9) Klart. En överföring initieras omedelbart, men den kan ta 2-5 bankdagar innan den kommer in pÄ ert konto, beroende pÄ vilken bank ni har.

Överföringen syns ocksĂ„ i er ekonomirapport. Vi rekommenderar att ni laddar ner den efter varje avslutad mĂ„nad.